Del 4 al 5 de setembre es celebrarà la festa de Besalú Medieval, una tradició que beu dels arrels que s’endinsen en la seva història esplendorosa, aquella que esdevingué des que Guifré el Pelós reestructurés el territori i el comtat de Besalú. Avui conserva el nucli històric com molt pocs ho fan, l’escenari ideal per a retornar al passat.

Va ser un gran centre comercial ja a principis del segle XI, una població central que articulava les comunicacions entre els territoris de la costa, avui Costa Brava, i les del Prepirineu, l’un agricultor i comercial, l’altre ramader. Així s’articulà la vila de Besalú econòmicament i de la seva història medieval en queden la seva hermosa estructura i el seu patrimoni.

Casa rural Besalú

Font: Vegueries

Del patrimoni que no us hauríeu de perdre destaca la Cúria Reial, el Monestir de Sant Pere, l’esglèsia de Sant Vicenç, el Pont-Fortalesa, l’església de Sant Martí o la Col·legiata de Santa Maria. Aquest teló de fons donarà lloc a exposicions, a degustacions gastronòmiques, visites guiades als monuments, cercaviles i espectacles. No os ho perdeu!

Més informació sobre la fira medieval de Besalú

Allotjaments

Cases rurals a Besalú:

Extempora
Extempora

Besalú

Per habitacions ( 10 places )

Antiga masia de pedra restaurada, envoltada de xiprers, a 15 minuts de Figueres i a 20 minuts de Girona. Té 5 habitacions dobles amb lavabos amplis i televisió, menjador amb possibilitat de sopars, biblioteca…
Can Fruitós
Can Fruitós

Besalú

Casa completa ( 6 – 8 places )

Can Fruitós és un allotjament rural situat al barri jueu de la Comtal Vila de Besalú. La casa està situada a un tranquil i encantador carrer molt a prop del pont…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios