El territori de Ceret va queda adjunt definitivament al territori francès amb el tractat dels Pirineus de 1659, tot i que les semblances amb Catalunya som molt properes i la història la de facto territori seu. Es troba a la regió de la Languedoc-Roselló, formant part de la comarca de Vallespir.

Des que es va instaurar l’escultor Manolo Hugué amb dos artistes més, aquest indret petit i singular va esdevenir un “campament cubista” que rebia la visita de pintors de la talla de Picasso, Braque o Gris i transcorregut el temps altres artistes plàstics com Marc Chagall o Pierre Brune. Aquest últim va ser el fundador de l’important Museu d’Art Modern amb obres de gran valor.

Ceret cubista

Font: rroyo

Com totes les viles d’origen medieval, Ceret va créixer al voltant de la seva església. Per altra banda, l’entorn de Prats de Molló, també a la comarca de Vallespir, ofereix als visitants un barri medieval ple de colors amb la natura pirinenca com a teló de fons.

El Castell de la Guàrdia, fortalesa que protegia aquest important pas, rep als visitants estiuencs amb les festes medievals, no es retroben els cavallers comandats pel poderós Lluís XVI.

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios