El turisme rural a Catalunya es classificarà per espigues. La Generalitat va presentar aquest nou model per classificar els allotjaments i les cases rurals de tot el territori.Amb aquesta estratègia es pretén garantir als usuaris el nivell de qualitat dels serveis que s’ofereixen a determinat establiment.

Així com les estrelles categoritzen els hotels i els hostals, de la mateixa manera les espigues esdevindran la nova categoria pel turisme rural a Catalunya. Donaran ràpidament una idea dels serveis i la qualitat de l’establiment que tenen al davant i, a més, es podrà situar al mercat internacional amb un “producte clar”, com assegura Joan Carles Vilalta, director general de Turisme de Catalunya.

Aquesta iniciativa estableix fins a cinc categories diferents per catalogar els distints tipus d’allotjaments. No obstant això, aquesta categorització és voluntària. Els titulars dels establiments poden comunicar si volen incloure el seu negoci a la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

Una inspecció tècnica determinarà si s’ajusta o no als criteris del model i , després, es classificarà l’establiment com bàsic, de confort, gran confort, superior o singular (d’una a cinc espigues).

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios