Congos de Mont-rebei a Lleida

Font: Bel

Aquest és un dels paisatges més espectaculars de Catalunya, el Congost de Mont-rebei, situat a les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà, no només per l’escenari natural que ofereix, sinó també per la singularitat del seus itineraris, excavats a la roca.

Es tracta de l’únic gran congost de tota Catalunya, com aseguren des de Lleida Turisme. El protagonista d’aquest indret és el riu Noguera que ha foradat pacientment la Serra del Montsec. L’itinerari clàssic té una durada d’unes 4 hores per parets verticals de fins a 500 metres.

A més, l’espai natural protegit ocupa unes 600 hectàrees i està declarada com a Refugi de Fauna Silvestre, un lloc ideal on els apassionats de la ornitologia trobaran al Congost de Mont-rebei un estímul afegit per visitar la zona. La Masieta és l’últim lloc on es pot deixar el cotxe i començar aquest itinerari natural.

Una barra de ferro ajuda als intrèpids aventurers a recórrer la totalitat d’aquest passadís creat a la roca. Fins i tot, en alguns indrets es troben punts on s’han incorporat bancs per descansar. Avís per aquells que tenen vertigen: no mirar cap avall al barranc de Sant Jaume quan creueu pel pont de ferro. I a gaudir de l’experiència!

Allotjament

Cases rurals a La Noguera i voltants per gaudir dels itineraris del Congost de Mont-rebei:

Cal Manjo
Cal Manjo

Montgai

Casa completa ( 20 places )

Cal Manjo t’ofereix el lloc on sempre voldràs retornar. Esta compost per una magnífica casa de pedra del segle XVII i una preciosa construcció d’estil…
L´Hort del Metge
L´Hort del Metge

Lladros

Casa completa ( 4 – 12 places )

L’Hort del metge està ubicat al poble de Lladrós, que es troba a la Vall del riu Noguera de Cardós. Lladrós forma part del municipi de Vall de…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios