El Camí dels Bons Homes també rep el nom de Ruta dels Càtars. Es tracta d’un itinerari cultural on els viatgers connecten amb la natura i amb el paisatge entre dos punts rellevants de l’Edat Mitjana càtara: des de Berga (Barcelona) fins a Montsegur (França), al llarg de 145 kilòmetres, travessant els Pirineus.

La gastronomia dels pobles de l’itinerari, l’immens paisatge i l’experiència personal queden units pel fil conductor de la fugida que els càtars,(segles XIII i XIV) van protagonitzar des de França, perseguits per la noblesa i l’Inquisició. La causa d’aquest moviment violent va ser el seu rebuig a la riquesa i al poder. La fi: va ser la dissolució de la ordre càtara i la disseminació dels seus membres arreu Catalunya.

La Ruta dels Càtars

L’itinerari segueix el camí del GR-107. Comença al Santuari de Queralt, a la comarca del Berguedà (Barcelona) i conclou al Castell de Montsegur, situat al departament francès de Ariège.

El Pirineu Català i el Pirineu Francès s’alcen davant els viatgers en tota la seva esplendor, deixant un reguitzell de pobles tradicionals a mida que es fa la ruta. Tres comarques: el Berguedà, la Cerdanya i Ariège uneixen el passat dels fugitius càtars.

La possibilitat de pèrdua es remota, perquè la ruta es troba ben senyalitzada. En cas de dubte, els vilatans coneixeran bé la direcció. Si vols fer el Camí dels Bons Homes et serà d’ajut saber que el gestiona i administra pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes.

Com puc arribar i com tornar? La ruta s’inicia a Berga, fàcilment accessible amb transport públic. La tornada planteja més inconvenients si no es disposa de vehicle propi. Així, es recomana arriba a la localitat de Lavelanet (a 8 kilòmetres de Montsegur) i des d’allà agafar l’autobús que arriba fins a Foix. Per últim, una vegada aquí tenim la possibilitat d’agafar un tren fins Latour-de-Carol i allà un d’altre cap a Barcelona.

On descansar

Cases rurals a la Ruta dels Bons Homes:

Casa Ballaró: Sant Salvador y Cal Marigot

Casa Ballaró: St. Salvador i Cal Marigot

Olvan

Casa completa ( 6 – 17 places )

Casa Ballaró és una masia típicament catalana situada a Olvan. Consta de dues cases independents: Cal Marigot /6 places) i Sant Salvador (10 + 1 places). Es tracta d’una…
Poble rural Puig-arnau Pubilló

Poble rural Puig-arnau Pubilló

Canalda

Casa completa ( 4 – 22 places )

Magnífica finca de 250 hectàrees amb unes vistes espectaculars. El lloc ideal per gaudir uns dies màgics i trobar tranquil·litat. Disposa de 13 masies amb…
La Casa de la Cerdanya

La Casa de la Cerdanya

Bellver de Cerdanya

Completa o habitacions ( 4 – 22 places )

Gaudeixi les seves vacances o d’una escapada de relax a una de les cases amb encant més espectaculars de La Cerdanya. Amb 500 m2 edificats trobarà tot el necessari per què vostè…
Molí del Casó

Molí del Casó

Bagà

Completa o habitacions ( 2 – 14 places )

El Molí de Casó és un molí antic reconvertit a casa rural. Es troba a la localitat de Bagà, molt a prop del Parc Natural del Cadí-Moixeròp…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios