Sabies per què la comarca del Priorat de Tarragona rep aquest nom? Té a veure amb la construcció del temple que avui os suggerim, la Cartoixa d’Escaladei. Va ser a finals del segle XII quan el prior de Grenoble (sureste francés) va rebre l’encàrrec de la obra per part d’Alfons II d’Aragó.

Avui ens queda el monument parcialment conservat al terme de La Morera de Montsant, ja que va ser destruït al primer terç del segle XIX, marcat per les guerres amb França i els partidaris carlistes, però encara es pot observar l’antic esplendor i el misticisme que envoltava el lloc i l’estructura.

L’església de Santa Maria és el testimoni més ben conservat, juntament amb la portalada. L’entorn natural i el nom eleven la imaginació a un alt grau de suggestió, una escala cap a la divinitat, un espai de reflexió i meditació. Des d’aquí queden molt a prop altres punts d’interès per conèixer la comarca del Priorat, como la vila de Prades o la de Falset.

Més informació

Allotjament

Mas de Salin
Mas de Salin

Cornudella de Montsant

Per habitacions ( 1 – 18 places )

La Masia té vistes privilegiades entre el Parc Natural de les Muntanyes de Prades de la Serra del Montsant, a la comarca del Priorat. És un lloc ideal si busques…
Moli del Pont
Moli del Pont

Cornudella de Montsant

Casa completa ( 2 – 25 places )

El Molí del Pont és un antic molí fariner l’antiguitat de la qual es remunta al segle XV i que conserva la seva estructura inicial s’ha reconstruït i convertit en un equipament…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios