Romans, carolingis, musulmans i per últim els enfrontaments que van mantenir ocupats al llarg de tota l’Edat Mitjana van anar configurant la cultura de la comarca de la Segarra, “la Terra dels Castells” juntament amb les tradicions heretades, les influències i la mateixa configuració del territori.

La Segarra es troba a l’interior de la província de Lleida, al seu centre històric, envoltat d’altres territoris com l’Anoia, la Noguera o el Solsonés. Ens aturem en el temps per contemplar aquest punt estratègic de l’Edat Mitjana a Catalunya, territori de pas fortificat que encara avui conserva els testimonis d’una època intensa i variable als seus murs, als seus camins, els seus paisatges i les seves llegendes.

La capital de la comarca de la Segarra, la vila de Cervera, celebra cada any des del 1978 el seu tradicional Aquelarre, una festa que naix de les llegendes sobre bruixeria, magia i dimonis que es reunirien en aquest indret per portar a terme els seus rituals satànics de tragèdia i por. Mes enllà de les celebracions, mereix para atenció en aquest fet.

Son petits trossos d’història condimentats amb la ficció col·lectiva de segles i segles, d’on es poden treure dades molt interessants sobre la vida i el sentir d’aquella societat remota. Musulmans i cristians varen donar lloc a una etapa intensa d’intercanvi de cultures, però també de terror i limits. Al segle IX el territori de la Segarra pertanyia als àrabs i a principis del segle XI, culminant el projecte del comte Gifré, el cristians es varen fer amb la zona. La Ruta dels Castells de la Segarra exemplifica a la perfecció el passat i el present d’aquesta terra.

Allotjament

Cases rurals a la comarca de la Segarra:

Villa Manresana

Villa Manresana

Sant Ramon

Casa completa ( 10 – 25 places )

Vila Manresana. Agradable i casa senyorial que data de l’any 1919, reformada al 1986, decorada i condicionada al 2009. Es situa al centre de Catalunya, a la comarca de la Segarra…
La Collita

La Collita

Vallferosa

Por habitacions ( 2 – 24 places )

Espaiosa i tranquil·la masia catalana, restaurada i dotada de tots els serveis i comoditats, ideal per vacances de grans famílies, trobades i celebracions. Envoltats de boscos, …

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios