Un Aquelarre és una junta o reunió nocturna de bruixes i bruixots, amb la suposada intervenció del dimoni ordinàriament en figura de mascle cabró, per a la pràctica de les arts d’aquesta superstició (RAE); seguint l’Enciclopèdia trobem que es tracta del “lloc de les reunions de persones que practicaven la bruixeria (sàbat), que al País Basc durant els s. XVI, XVII i XVIII, principalment”.

Aquest és l’argument que es segueix a la vila de Cervera, que celebrarà els propers dies 27, 28 i 29 d’agost la seva XXXIII edició de l’Aquelarre, festa coneguda arreu Catalunya. Hi haurà espectacles, figures demoníaques, foc, molt de foc, música, tradicions, llegendes, sons del pasat medievals i un escenari ideal per despertar la imaginació en aquest sentit, el nucli històric de Cervera.

El dia gran, el de la representació de l’Aquelarre, serà el 28 d’agost a les 23:00 hores, amb l’espectacle de la reunió infernal estructurada en 3 actes diferents: la baixada dels diables, l’aparició del Mascle Cabró amb el ball dels diables i la Corrida. Després arribarà el Foqueral i el divertit “Ball de la Polla”, moment en que tot es cremarà amb les flames de l’infern.

L’Aquerralet, per altra banda, és una de las propostes que ha tingut més èxit durant els darrers anys, dirigida completament als veïns més petits de Cervera. Durant tota una setmana prèvia al 28 d’agost, es tractaran diversos aspectes de la celebració a tallers per als menuts i els coneixements que hagin adquirit s’abocarà el dissabte a la tarde. La petita celebració culminarà amb la festa de l’escuma, anticipant allò que esdevindrà a la mateixa nit.

Allotjament

La Torre de Mejanell

La Torre de Mejanell

Estaràs

Casa completa ( 9 – 15 places )

Antic castell del segle XI del que s’ha conservat la Torre de Defensa circular amb una altur actual de 13 metres. La masia es va construir al segle XIV y fou perfectament…
El Castell de Les Oluges
El Castell de Les Oluges

Les Olugues

Casa completa ( 4 – 8 places )

L’Allotjament, que és una part del castell, disposa de 8 places distribuïdes en quatre habitacions dobles, amb bany a cada habitació més un exterior a les habitacions; una…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios