Traginers amb barretina

Fuente: JC i Núria

Juntament amb la Festa de l’Ós de la Catalunya Nord, la Festa dels Traginers de Balsareny es la proposta per gaudir del turisme rural a Catalunya durant les Carnestoltes. En aquesta ocasió, es rememora l’antic ofici de traginer.

Es celebra aquest proper diumenge, el 27 de febrer. La cita és a Balsareny, vila ubicada a la comarca del Bages, província de Barcelona. La festa, hereva de les antigues celebracions dedicades a Sant Antoni, patró dels animals i dels traginers, està declarada com a Festa d’Interès Turístic i Festa d’Interès Nacional.

La organització va a cárrec d’una fabulosa col·laboració entre entitats locals i grups de voluntaris adscrits a la Comissió de la Festa dels Traginers juntament amb l’Ajuntament de Balsareny. Durant la celebració es combinen activitats de caire tradicional i d’altres que s’han anat afegint al llarg d’un centenar d’anys. Així es conforma el programa complet que tenim avui dia per la participar activament a la Festa dels Traginers.

Més informació | Festa dels Traginers

Allotjament

Cases rurals a Balsareny i el seu entorn:

Cal Panxeta
Cal Panxeta

Balsareny

Casa completa ( 6 – 10 places )

Cal Panxeta és un lloc tranquil i còmode que permet a tots els seus visitants gaudir del paisatge ple de natura. És una masia tradicional de la Catalunya Central…

Cal Segudet
Cal Segudet

Castellnou de Bages

Per habitacions ( 2 – 21 places )

La casa de Cal Segudet és de nova construcció, tot i que per fer-la es varen respectar les formes antigues i tradicionals….

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios