Des del 23 d’abril al 2 de maig tindrà lloc a Montblanc la Setmana Medieval de Montblanc, una celebració que ja es una tradició coneguda arreu de Catalunya i que reuneix una gran quantitat d’actes al voltant de la figura llegendària de Sant Jordi, patró de Catalunya. L’escenari és ideal, la organització impecable i l’ambient supera les expectatives.

Trobem el municipi de Montblanc a la província de Tarragona, a la comarca de la Conca de Barberà, uns 85 kilòmetres des de Barcelona. Probablement ja trobarem la vil·la envoltada d’un Drac i d’un Cavaller medieval, de llegendes, llibres i d’un gran respecte pel passat i la tradició. T’atreveixes?

La llegenda de Sant Jordi i del Drac

  • Segons diu la llegenda que va transcriure Joan Amades, un gran drac ferotge i virulent tenia atemorida la població de Montblanc, destrossant tot allò que trobava al seu pas.
  • Quan la situació ja es feia francament alarmant, patint per la vida dels vilatans i amb la intenció d’evitar una massacre, es va decidir oferir al Drac una vida humana cada dia, mitjançant un sorteig, per a tota la població montblanquina, incloent-hi la família reial.
  • Va arribar el dia que a la Princesa de Montblanc li va tocar el sorteig i va anar cap al drac en sacrifici pel seu poble. En aquell instant, clar, va aparèixer Sant Jordi, un noble cavaller ben plantat que va salvar la Princesa del Drac i, a més, el va ferir de mort.
  • Al lloc on va caure la sang del Drac, davant la Porta de Sant Jordi de Montblanc, van néixer roses vermelles. Sant Jordi li va regalar la més bonica de totes elles a la Princesa i, des de llavors, tots el homes catalans han d’oferir una rosa a la seva estimada al 23 d’abril.

Allotjament

Si vols visitar la vil·la en aquestes dates aquí t’oferim suggeriments de cases rurals a Montblanc i per l’entorn:

Hotel Els Pins De Prenafeta

Prenafeta

Por habitacions ( 2 – 40 places)

El paratge és ideal per a venir en família, gaudir d’ uns dies amb amics o senzillament desconnectar de la vida diària amb la natura. Jordi i Silvia…

Mas de Caret

Montblanc

Por habitacions ( 2 – 15 places )

Mas de Caret és una antiga masia reconstruïda, situada a la Conca de Barberà (Montblanc, Tarragona, propera a la Bartra al costat del riu Brugent (montanyes de Prades) un lloc…

Ca La Trini Picotxa

Montblanc

Por habitacions ( 2 places)

Ca la Trini Picotxa és un apartament turístic al centre del nucli històric de Montblanc. És ideal per a les estàncies de cap de setmana, setmanes i mesos…

Mas Carlons

Montblanc

Por habitacions ( 21 places )

Característiques y serveis de Mas Carlons: masia del S. XVIII, a 1 Km de Montblanc, 45 hectàrees de terreny, explotació agrícola…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios