Llàgrimes de Sant Llorenç i cases rurals a Montserrat

Font: Akeru

Les Perseides, també conegudes com “Les llàgrimes de Sant Llorenç”, són una lluvia d’estels que cada any al mes d’agost es poden veure a tot l’Hemisferi Nord. Al voltant dels dies que van del 16 de juliol al 24 d’agost la Terra s’endinsa a un núvol de partícules despreses del cometa Swift Tuttle, fet pel qual s’il·luminarà el cel aquestes nits.

Les nits més nítides per veure aquest fenomen estel·lar són les del 11 al 13 d’agost, on els científics han pronosticat que es podran veure fins a 100 meteors cada hora. La luna plena no estarà present, així que només resta allunyar-se dels principals nuclis per evitar la contaminació lumínica i gaudir del nostre cel. Hi ha llocs especials a Catalunya on anar i aixercar el cap com Montserrat i el seu cercle enigmàtic.

Són nits de llegenda on la imaginació es desperta, ni que sigui una mica. A Montserrat es reuneixen persones de tot tipus i condicions, com ufòlegs, creients, científics o místics, tots ells amb la seva interpretació. Es diu que són les llàgrimes de Sant Llorenç que recorda la seva mort a la foguera per què a l’Edat Mitjana aquest fenomen trobava explicació en el fet que es produís al voltant del 10 d’agost, el dia del sant. Trobareu on pasar la nit màgica de Sant Llorenç a Monistrol de Montserrat i els seus voltant al Mas Set-Rengs.

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios