L’Edat Mitjana a Catalunya va ser un època de especial importància pel territori. Contra l’opinió estesa d’una edat mitjana obscura i mancat de tota bellesa, on els senyors i la religió van ser capaços d’eliminar tota mena d’art, d’avenç i desenvolupament cultural apareixen els monestirs i temples romànics repartits arreu del territori.

Època feudal va ser el moment històric quan es van fundar els pilars de Catalunya, l’època del seu naixement, comtat a comtat, conformant una cultura lligada per la llengua, les campanyes militars i unes tradicions comunes. Els monestir romànics són més que restes artístics, són testimonis de la realitat social de l’època i política, autèntics centres de poder i gestió.

Els viatgers poden així endinsar-se d’una manera diferent en la història de Catalunya mitjançant el seu patrimoni romànic. Visitem en aquest cas la Costa Brava i la comarca de l’Alt Empordà als temples de:

  • Monestir de Sant Pere de Rodes, des dels segles X al XII
  • Monestir de Sant Quirze de Colera, segle XI
  • Monestir de l’orde benedictina de Sant Feliu de Guíxols, del segle X
  • Monestir de Santa Maria de Vilabertran, conjunt del segle XII

Moltes més construccions esperen l’arribada dels viatgers per transmetre els seus secrets històrics. Més informació

Allotjaments

Cases rurals a la comarca de l’Empordà i el seu entorn:

Can Selleretas
Can Selleretas

Vilamacolum

Per habitacions ( 2 – 15 places )

Can Selleretas proposa substituir el luxe innecessari per la confortable senzillesa que suposa la convivència amb el món dels sentits: el color de les flors i els matisos blaus de la mar i el cel, el..

Rural Can Gat Vell
Rural Can Gat Vell

Llampaies

Completa o habitacions ( 2 – 34 places )

Allotjaments rurals Can Gat Vell: antiga masia restaurada amb il·lusió i cura, situada a Llampies (municipi de Saus.Camallera), un petit i tranquil poble de la comarca de l’Alt Empordà…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios