La organització de la ruta Carros de foc va veure el futur del senderisme i els esports de muntanya concentrat en una idea bàsica: gaudir. Així el van entendre en aquell estiu del 2000 quan varen llençar la ruta senderista més popular del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Varen continuar desenvolupant aquella idea central i pocs anys després, al 2005, va nàixer Pedals de foc, la ruta dirigida als aficionats a la muntanya i a la BTT. Un altre cop es torna a gaudir de l’espai natural d’Aigüestortes, un altre cop es recupera la idea inicial.

Donades les condiciones climàtiques d’aquesta part dels Pirineus catalans, la organització de Pedals de foc ha establert els mesos de maig a octubre com els més idonis per gaudir de la travessia. L’itinerari és invariable, però s’han classificat les etapes per adaptar-se als distints nivells de forma dels usuaris.

El total de l’itinerari és de 214 kilòmetres i té un desnivell de 5.600 metres aproximadament. Les pistes forestals i els camins representen més de la meitat del recorregut. La organització va establir el punt de partida (i el punt d’arribada) a la localitat de Vielha.

La ruta té pas pel Coll de Serreres, pel Collo de Peranera, pel Coll de Triador, per Espot i per Montgarri, entre altres punts destacats. En conjunt, es recorren en BTT les comarques circundants del Parc Nacional d’Aigüestortes: Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça.

Més informació | Pedals de foc

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios