En 1 km2 de superfície i sobre una paret de basalt s’alça Castellfollit de la Roca. Aquest poble impossible es troba a la província de Girona, dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i no molt lluny de les platges de la Costa Brava.

Així, Castellfollit de la Roca és un dels pobles més petits de Catalunya, tot i que concentra en la seva brevetat encants que es troben a les grans extensions urbanes. Els 1.048 habitants de Castellfollit de la Roca contemplen sobre el precipici el paisatge de valls que han anat formant els rius Fluvià i Toronell sobre els que s’aixeca.

El basalt és lava solidificada que, depenent dels processos de refredament i contracció, adquireix diversitat de formes. Com es senyala des de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca:

“Concretament, el cingle és fruit de la superposició de dues colades de lava; la primera, amb 217.000 anys d’antiguitat, prové de la zona de Batet i està formada per lloses, la segona, més jove, és originària dels volcans de Begudà, té uns 192.000 anys i adopta formes prismàtiques”.

A més del poble i el seu casca medieval, els viatgers poden descobrir La Garrotxa, un paisatge excepcional encaraca desconegut.

Més informació | Castellfollit de la Roca

Allotjaments

Cases rurals a Castellfollit de la Roca:

Cala Reia
Cala Reia

Castellfollit de la Roca

Casa completa ( 10 – 14 places )

Espaiosa casa de tres plantes de 90 m cadascuna, amb jardí i terrassa. Situada al final de la part antiga d’aquest bonic poble, de manera que gairebé es troba en ple camp. Envoltada de…

 Mas Baie
Mas Baie

Sant Esteve de Llemena

Por habitacions ( 2 – 10 plazas )

Masia tradicional del segle XVII, totalment restaurada i obert recentment, a l’abril del 2011. Situada fins d’una finca forestal i ramadera, al vessant de la muntanya, a 400 m i a la…

Publica un comentario

*Los campos marcados son obligatorios