Pedals de foc

La organització de la ruta Carros de foc va veure el futur del senderisme i els esports de muntanya concentrat en una idea bàsica: gaudir. Així el van entendre en aquell estiu del 2000 quan varen llençar la ruta senderista més popular del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Varen continuar desenvolupant aquella idea central i pocs anys després, al 2005, va nàixer Pedals de foc, la ruta dirigida als aficionats a la muntanya i a la BTT. Un altre cop es torna a gaudir de l’espai natural d’Aigüestortes, un altre cop es recupera la idea inicial.

Continuar leyendo…

Vertigen i basalt, Castellfollit de la Roca

En 1 km2 de superfície i sobre una paret de basalt s’alça Castellfollit de la Roca. Aquest poble impossible es troba a la província de Girona, dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i no molt lluny de les platges de la Costa Brava.

Així, Castellfollit de la Roca és un dels pobles més petits de Catalunya, tot i que concentra en la seva brevetat encants que es troben a les grans extensions urbanes. Els 1.048 habitants de Castellfollit de la Roca contemplen sobre el precipici el paisatge de valls que han anat formant els rius Fluvià i Toronell sobre els que s’aixeca.

Continuar leyendo…

La travessa Carros de foc

Estany de la Llebrete Aigüestortes

Font: horrapics

Des del 1987 es fa una mateixa travessa, la carros de foc, al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’itinerari uneix 9 refugis instal·lats al Parc al llarg de 55 kilòmetres.

Es considera accessible per a tots els usuaris, però haurien d’estar familiaritzar amb les travesses de muntanya. Alguns trams el desnivell es molt elevat i el recorregut es desenvolupa per camins d’alta muntanya.

Continuar leyendo…

800 anys de mercat medieval

Mercat medieval de Balaguer

Font: Rafolas

Sí, 800 anys es una data a tenir en compte. Passen volant, es podria dir, com aquesta au pròpia de l’art de la falconeria tan present a l’Edat Mitjana. Balaguer, capital de la comarca de la Noguera (Lleida), encara gaudeix del merca medieval, privilegi que assumeix des de fa 8 segles. Aquest 2011 se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre.

En 1211 el rei Pere II d’Aragó i comte de Barcelona va atorgar a la vila de Balaguer el dret a celebrar mercat setmanal “a perpetuïtat”. Va ser un privilegi grandiós, i així es va entendre literalment perquè encara es perpetua sorprenentment cap al mil·lenni.

Continuar leyendo…

Besalú retorna a l’Edat Mitjana

Avui 2 de setembre s’ofereix una petita mostra del que esdevindrà a Besalú durant el cap de setmana. Els dies 3 i 4 retorna la preciosa vil·la de Girona als seus orígens amb la seva festa medieval.

Aquest any la festa arriba a la seva XIII edició i s’han programat activitats d’allò més interessants. Besalú s’organitza a espais temàtics como la zona d’oficis, la zona d’artistes i el ferrer.

Continuar leyendo…

L’Aquelarre de Cervera 2011

Aquest 2011 l’Aquelarre de Cervera arriba a la seva XXXIV. La festa més demoníaca de Catalunya es celebra els dies 26, 27 i 28 d’agost, l’últim cap de setmana del mes. Reapareixen els dimonis, les bruixes, el bruixots i el rei de tot plegat: el Mascle Cabró.

La ciutat de Cervera és ideal per ambientar un espectacle d’aquestes característiques. Deixant de banda el seu paper central en la configuració d’Espanya i Catalunya, Cervera té espais tan atractius com el carrer de les Bruixes. Fou allà precisament on per associació d’idees es va anomenar la festa de l’Aquelarre. Era el 1978.

Continuar leyendo…

El Festival de Peralada

La heura s’embolica en el castell de Peralada, un llac l’envolta, una nit d’estiu, violins i música i art durant tot un mes. Aquesta és la proposta del Festival Internacional de Música Castell de Peralada, que aquest any arriba al seu XXV aniversari.

La vila de Peralada es desenvolupa pacíficament durant 11 mesos a l’any, quan els seus 1.500 habitants continuen amb les seves tasques quotidianes. Però durant 1 mes, aquest any del 15 de juliol al 15 d’agost, els peraladencs s’entreguen a la cultura en les dependències del castell, juntament amb els visitants que arriben d’arreu d’Europa.

Continuar leyendo…

L’European Balloon Festival de Igualada

European Balloon Festival

Fuente: SantiMB

Des del 7 al 10 de juliol es celebra l’ European Balloon Festival, un esdeveniment que reuneix desenes de globus aerostàtics al terme d’Igualada (Barcelona).

Durant 4 dies, el cel d’aquest racó català s’omplirà de colors. I també la terra: música, activitats lúdiques, tallers infantils, concursos de fotografia i fins i tot un espectacle nocturn, el Night Glow.

Continuar leyendo…

La Patum de Berga 2011

Patum de Berga

Font: Ferran.

La Setmana Gran de Berga de 2011 es celebra del 21 al 26 de juny. És la Patum, declarada Patrimoni Oral i Inmaterial de la Humanitat per la Unesco, una tradició mantinguda des de l’Edat Mitjana a la capital del Berguedà.

Espectacles pirotècnics, musicals, representacions, comparses i molt més. Definir la Patum no fa justícia a totes les dimensions culturals que compren. És, en síntesi, una de les escasses oportunitats que té el viatger per descobrir la història, la tradició i la festa cultura de Berga en una sola escapada.

Continuar leyendo…

Cases rurals a la Costa Brava

Costa Brava

Font: segria1

La Costa Brava és el destí turístic que compren 8 comarques de la província de Girona i que concentra un espai cultural i paisatgístic meravellós. Moltes platges davant el Mediterrani, però també tradicions, muntanyes i panoràmiques delicioses que descobrir.

Perquè l’estiu arribarà molt aviat, hem pensat en les cases rurals de la Costa Brava que us podrien interessar per la vostra escapada a la zona. Troba les obres de Dalí, els castells medievals, antiquíssimes ciutats romanes i el “Mediterrani es estat pur”. Aquí teniu una selecció d’allotjaments a la Costa Brava.

Continuar leyendo…